Vanaf 1 April is onze winkel op dinsdag gesloten en zijn tevens ook de openingstijden aangepast. De nieuwe openingstijden zijn: woensdag tot en met vrijdag van 9:30 tot 18:00 en zaterdag van 10.00 tot 17:00. 

Het is algemeen bekend dat er in Nederland een ernstig tekort is aan technisch personeel. Ook de mobiliteitsbranche heeft hieronder te lijden. Er is naast een uitstroom van vakmensen ook een tekort aan leerling monteurs.

Aanvankelijk starten er elk jaar genoeg leerlingen in de mobiliteitsbranche maar na 4 jaar opleiding is er nog maar maximaal zo’n 40 procent van over. Dit heeft natuurlijk diverse redenen en één daarvan is dat veel leerlingen te weinig tijd en mogelijkheden krijgen om het vak op een praktische manier goed te leren. Hierdoor zijn ze niet volledig inzetbaar en lopen ze kans om jarenlang alleen dezelfde klusjes te doen wat erg demotiverend werkt. Om dit tegen te gaan zijn een aantal vakbonden in 2020 een project gestart om de uitstroom van de leerlingen binnen de perken te houden. Dit project houdt bijvoorbeeld in dat de leerlingen extra praktijktrainingen krijgen in de techniek. Deze trainingen worden door verschillende grote opleiders gegeven, waaronder GMTO. Omdat wij sinds 2019 voor GMTO de motorfietstrainingen verzorgen zijn wij gevraagd om de praktijkdagen voor de motorfietsbranche te organiseren. Daar zijn we nu al ruim 2 jaar mee bezig en is ontzettend leuk, leerzaam en dankbaar werk. 

Echter zijn we daar met twee man minimaal twee dagen per week mee bezig en zijn we dus al zo’n 2 jaar vaak 7 dagen per week aan het werk.  Dat is niet meer vol te houden en hebben we besloten de winkel een extra dag te sluiten voor zolang dit project nog duurt.

Dit betekent voor u dat op dinsdag de deur gesloten is terwijl er wel mensen werkzaam kunnen zijn in de winkel. We zijn dan les aan het geven en kunnen u dan niet te woord staan. Als de deur open is kunt u gerust binnenkomen. Telefonisch zijn we ook niet te bereiken, per mail echter wel!

We streven ernaar om het zo te doen, dat u er als klant geen hinder van ondervindt. Op dinsdag kunt u ons gewoon mailen om contact te krijgen. Schrijf desnoods uw telefoonnummer erbij zodat we u kunnen terugbellen als we klaar zijn met training geven.

Categories: Nieuws